Зерно пшениці твердих сортів для пророщування цінуються за свої загальнозміцнювальної властивості. Наприклад, уже через два тижні харчування проростками можна відчути поліпшення загального самопочуття. Проростки надають комплексний вплив на організм і зціляють його від дуже багатьох хвороб. Неочищену пшеницю використовують як основу для цілющих відварів і настоїв. Так само її можна пророщувати та вживати в їжу паростки.
Способи приготування і рекомендації:
Настій із зерен пшениці: столову ложку зерен залитих окропом настоюйте протягом 2-х годин, потім прокип'ятіть їх 10-15 хвилин і процідіть.
Відвар з пшеничних зерен сприяє відновленню клітин печінки й має жовчогінну дію. 100 г зерен пшениці прокип'ятити в 1 л води протягом 5 хвилин, витримати добу в закритому посуді й потім процідити. Приймати по 0,5-1 склянці двічі на день після їди.
Пророщування зерен: промите зерно залити холодною водою, по закінченню 10 годин воду злити. Рівномірно розподілити замочене зерно на мокрій марлі в плоскому посуді, накрити зверху так само мокрою марлею і помістити в темне місце на 2-і доби. Бажано 2 рази в день промивати пророщувати зерна — це стимулює їх зростання. Пшеничні проростки 1-2 мм містять найбільш активні корисні речовини й готові до вживання. Все не проклюнулися зерна видаліть, пророслі зерна перед вживанням рекомендується промити. У холодильнику вони можуть зберігатися не більше ніж добу.