Насіння конюшини для пророщування це один з кращих імуностимуляторів та спазмолітиків. Ефірна олія, що входять в пророщених конюшина, надають противірусну та протизапальну дію. Часто використовуються для лікування бронхіальної астми, циститу, анемії, дисменореї, хронічного ревматизму, атеросклерозу і головних болів.
Паростки ефективно очищають лімфу та кров, зміцнюють стінки судин, покращують їх еластичність. Конюшина чудово впливає на стан шкіри — усуває такі захворювання як себорея, екзема, фурункульоз, псоріаз. Також вживання пророщеного насіння конюшини розслабляє нервову систему, знімає спазми, жінкам дозволяє легше пережити клімактеричний синдром.
Пророщування насіння конюшини:
Насіння попередньо замочити на 4-6 годин, промити в холодній воді, викласти на вологу марлю, накрити й залишити на чотири-шість днів. Проростки конюшини від 2 до 5 мм в довжину містять найбільш активні корисні речовини й готові до вживання. Готові паростки можна зберігати в холодильнику до п'яти діб. Насіння конюшини можна також посадити в землю і чекати сходів. Потрібна довжина паростків для вживання також 2 5 мм.